Menu

Title

Subtitle

Hoe veilige e-mailbijlagen verzenden in Gmail?

Gmail is een van de meest populaire e-mailserviceproviders op de markt, met meer dan een miljard actieve gebruikers wereldwijd. Gmail is een betrouwbare e-mailservice voor zowel persoonlijke als professionele behoeften, met een verscheidenheid aan handige functies en mogelijkheden, evenals connectiviteit met andere e-mailservices. Hoewel de meeste gebruikers de beveiliging van Gmail vertrouwen en deze gebruiken om gevoelige informatie te verzenden en ontvangen, kiezen andere gebruikers ervoor om andere methoden te gebruiken om hun informatie te beschermen tegen ongeoorloofde toegang terwijl ze een beveiligde e-mailbijlage verzenden.

Als u een e-mailbijlage veilig wilt verzenden, hoeft u niet op zoek te gaan naar alternatieven, omdat Gmail een tool bevat die u hierbij kan helpen. U moet de onderstaande informatie lezen om te leren hoe u beveiligde e-mailbijlagen verzendt in Gmail.

Gids voor het verzenden van beveiligde e-mailbijlagen in Gmail
U kunt de vertrouwelijke modus in uw Gmail-account gebruiken om essentiële e-mails en bijlagen te verzenden. Met de vertrouwelijke modus van Gmail kunt u uw gevoelige informatie beschermen tegen nieuwsgierige blikken. De vertrouwelijke modus kan worden gebruikt om de vervaldatum van het bericht in te stellen en om de toegang op elk moment in te trekken. De keuzes van de ontvanger om door te sturen, te kopiëren, af te drukken en te downloaden worden uitgeschakeld als de vertrouwelijke modus is geactiveerd voor een verzonden bericht.

OPMERKING: Hoewel de vertrouwelijke modus voorkomt dat de ontvanger per ongeluk uw e-mail openbaar maakt, verhindert het hem of iemand anders niet om uw berichten of bijlagen te fotograferen of screenshots te maken. Schadelijke programma's op de computer van de ontvanger kunnen uw bericht of bijlage mogelijk kopiëren of downloaden.

 
Om nu te weten hoe u berichten en bijlagen vertrouwelijk kunt verzenden met Gmail, volgt u de onderstaande stappen.

Voor computer:

 1. Open een webbrowser op uw computer en log in op uw Gmail-account.
 2. U moet op de knop Opstellen klikken nadat u zich hebt aangemeld bij uw Gmail-account.
 3. U moet Vertrouwelijke modus inschakelen selecteren in het venster Opstellen (een slot- en klokpictogram in de rechterbenedenhoek van het venster).
 4. Er verschijnt een klein vakje op uw scherm wanneer u de optie Vertrouwelijke modus selecteert. De optie om een ​​vervaldatum en een toegangscode op te geven, vindt u beide in het vak. U moet deze parameters aanpassen omdat ze zowel de berichttekst als de bijlagen beïnvloeden.
 • Als u 'Geen sms-toegangscode' kiest, kunnen ontvangers die de Gmail-toepassing gebruiken de e-mail onmiddellijk openen. Degenen die geen Gmail gebruiken, ontvangen een e-mail met een toegangscode.
 • Als u de optie "SMS-toegangscode" kiest, ontvangen ontvangers een toegangscode via sms. Daarom moet u ervoor zorgen dat u het telefoonnummer van de ontvanger invoert in plaats van dat van uzelf.
 1. Klik daarna op de optie Opslaan en verzend de e-mail zodra u klaar bent met schrijven.

Voor Android

 1. Open de Gmail-app op je Android-apparaat.
 2. Tik vervolgens in de rechterbovenhoek van het scherm op de optie Opstellen, gevolgd door de optie Meer (drie verticale stippen).
 3. U moet de optie Vertrouwelijke modus selecteren in het vervolgkeuzemenu.
 4. Schakel vervolgens de vertrouwelijke modus in door op het schuifpictogram naast de optie Vertrouwelijke modus te drukken.
 5. Daarna moet u een vervaldatum, een toegangscode en andere opties kiezen. Omdat deze opties zowel de berichttekst als eventuele bijlagen (indien aanwezig) beïnvloeden, wilt u er zeker van zijn dat ze correct zijn ingesteld.
 • Als u 'Geen sms-toegangscode' kiest, kunnen ontvangers die de Gmail-toepassing gebruiken de e-mail onmiddellijk openen. Degenen die geen toegang hebben tot Gmail, ontvangen een toegangscode via e-mail.
 • Als u de optie "SMS-toegangscode" kiest, ontvangen ontvangers een toegangscode via sms. Daarom moet u ervoor zorgen dat u het telefoonnummer van de ontvanger invoert in plaats van dat van uzelf.
 1. Wanneer u klaar bent met het configureren van de vertrouwelijke modus, tikt u op de knop Opslaan. Tik vervolgens, nadat u klaar bent met uw bericht, op de knop Verzenden om het te verzenden.

Voor iPhone & iPad

 1. Open de Gmail-app op je iPhone of iPad en tik op de optie Opstellen.
 2. De volgende stap is om op de optie Meer (drie verticale stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm te tikken.
 3. U moet de optie Vertrouwelijke modus kiezen in het vervolgkeuzemenu dat op uw scherm verschijnt.
 4. Om de vertrouwelijke modus in te schakelen, drukt u op het schuifregelaarsymbool naast de optie Vertrouwelijke modus in het vak Vertrouwelijke modus.
 5. Vervolgens kunt u, afhankelijk van uw voorkeuren, de vervaldatum, toegangscode en andere opties wijzigen. Zorg ervoor dat u deze opties op de juiste manier instelt, aangezien ze zowel de berichttekst als eventuele bijlagen beïnvloeden.
 • Als u 'Geen sms-toegangscode' kiest, kunnen ontvangers die de Gmail-toepassing gebruiken de e-mail onmiddellijk openen. Degenen die geen Gmail gebruiken, ontvangen een e-mail met een toegangscode.
 • Als u de optie "SMS-toegangscode" kiest, ontvangen ontvangers een sms-bericht met een toegangscode. Daarom moet u ervoor zorgen dat u het telefoonnummer van de ontvanger invoert in plaats van dat van uzelf.
 1. Wanneer u klaar bent met het configureren van de vertrouwelijke modus, tikt u op de knop Opslaan. Tik vervolgens, nadat u klaar bent met uw bericht, op de knop Verzenden om het te verzenden.

Dit zijn dus de procedures die u moet volgen om veilig e-mailbijlagen te verzenden vanuit uw Gmail-account. Ik hoop dat je je probleem hebt opgelost door deze instructie te volgen. Zo niet, dan moet je contact opnemen met de klantenservice van Gmail door Bellen Gmail Klantenservice Telefoonnummer te bellen. 

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.